O programu

dr. Damir Jugo
Edward Bernays University of Applied Sciences
Dekan
Kriza? Ma, kakšna kriza!
O kriznem komuniciranju vsak PR strokovnjak ve vse. Nič posebnega, samo hiter moraš biti, povedati resnico ter pri tem izgledati prepričljivo in dobro. Pravila kriznega komuniciranja so pravzaprav zelo logična in zapisana v skoraj vsaki knjigi o odnosih z javnostmi. Ali pa so stvari vendarle malo bolj zahtevne?

Čisto zares, kaj ko stvari niso tako preproste? Ko ne poznamo vseh informacij, ko ni jasno, ali se je kriza sploh zgodila, ali ko nimamo pojma, kaj se je zares zgodilo. Ko okoliščine pripeljejo do situacije, ko je kriza redno in ne izredno stanje?

COVID-19, vojna v Ukrajini, potresi na Hrvaškem, skupaj z digitalnimi tehnologijami, družbenimi omrežji in aplikacijami za komunikacijo so nepovratno spremenili način, kako doživljamo krize in krizno komuniciranje. Toda, ali je to dovolj, da rečemo, da so se pravila spremenila?

Predavanje bo prineslo vse o:
- (novih) trendih v kriznem komuniciranju,
- primerih, ki smo jih spremljali v medijih,
- najpogostejših napakah, ki jih delamo med krizo,
- in nasvetih, kako se jim izogniti.
Povežita se
dr. Damir Jugo
Dr. Damir Jugo je strokovnjak za strateško in krizno komuniciranje, ki od začetka kariere uspešno žonglira med teorijo in prakso z angažmajem v akademskem svetu in komunikacijski industriji. Je dekan Visoke šole Edward Bernays iz Zagreba, predsednik Zbora visokih šol Republike Hrvaške, gostujoči profesor na več univerzah na Hrvaškem in v regiji ter partner v Millenium promociji, eni vodilnih regionalnih komunikacijskih agencij. Svetoval je strankam in vodil komunikacijske projekte v korporativnem, nevladnem, političnem in izobraževalnem sektorju, hkrati pa raziskoval, predaval, pisal znanstvene članke in objavil tri knjige: Upravljanje kriznega komuniciranja, Strategije odnosov z javnostmi in Osnove medosebne komunikacije. Redno komentira politiko in se glasno zavzema za usklajevanje izobraževanja in trga dela.

Na SKOJ odru: prvi dan, 22. 5., 14:30

Share by: